Lukupiiri

Miksi kulutamme ja syömme itsemme ja planeettamme kipeiksi? Miten voisimme arvottaa yhteiskunnan kehitystä muun kuin materiaalisen vaurauden kautta? Millainen on suomalainen luontosuhde ja miten se näkyy valinnoissamme? Entä miten luonnonsuojelijaksi tullaan?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin haetaan vastauksia Power Shift -lukupiirissä – jos yllä olevat kysymykset herättivät mielenkiintoa tai ajatuksia, tule mukaan! Lukupiiri järjestetään yhteistyössä Luonto-Liiton ilmastoryhmän ja 350 Suomi ry:n kanssa.

Lukupiirin ensimmäisessä osassa käsittelemme kulutusyhteiskunnan ja talouden muutosta sekä kehityksen ja hyvän elämän arvottamista ekokriisin aikakaudella.

Ensimmäisen teeman kirjat:
Kaikki kuluttamisesta, Julia Thurén (2021)
Sivistys vaurautena, Maria Joutsenvirta, Arto O Salonen (2020)

Lukupiirin toisessa tapaamisessa pohditaan ihmisen luontosuhdetta ja sen vaikutusta identiteettiimme ja valintoihimme.

Toisen teeman kirjat:
Heräämisiä, Juha Kauppinen (2021)
Ruoka, ilmasto ja terveys, Risto Isomäki (2020)

Lukupiirissä tutustutaan vuoden 2022 Power Shiftissä käsiteltäviin teemoihin ajankohtaisen kirjallisuuden kautta. Lukupiiri tapaa kaksi kertaa ennen kevään Power Shiftiä – ensimmäisen teeman pohjalta ke 9.2. klo 18-20 ja toisen ke 9.3. klo 18-20. Tapaamiset ovat livenä Helsingissä ja etänä voit liittyä mukaan mistä vain! Livetapahtumat järjestetään hotellissa VALO Hotel & Work, joka sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 109, 00280 Helsinki. Kussakin tapaamisessa käydään keskustelua kahden teemaan valitun kirjan pohjalta.

Voit lukea kirjoista toisen tai molemmat, oman kiinnostuksen ja aikataulusi mukaan. Lukupiiri tarjoaa matalan kynnyksen paikan vaihtaa ajatuksia ja tavata muita ilmastokriisin ja luontokadon ratkaisuista kiinnostuneita, sekä herättelee näiden teemojen pohdintaan hyvissä ajoin ennen kevään Power Shiftiä.


Ilmoittaudu mukaan linkin kautta koska tahansa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc0s9u6ASLuEgBGgAdrFV1xrqpsXoRCz_K4bDCkdJVX1zDQAw/viewform?fbclid=IwAR3jWsdY9o74kJQIv1ndsE5JfSe2Eo69EYOZ2nHC_nrjClR28pUOXCg8cfQ